Despre site

In 2008 ziare precum Evenimentul Zilei si Ziraul financiar anuntau intrarea Doha Bank pe piata financiara romaneasca.

Comunitatea musulmana din Romania isi exprima bucuria ca in sfarsit o banca islamica va intra pe piata in Romania, iar notiunea de finante islamice a ajuns in atentia opiniei publice in Romania. Au existat si cateva declaratii ale oficialilor BNR, care deveneau tare stanjeniti cand trebuiau sa raspunda la intrebarea: “Cum poate functiona o banca fara sa perceapa dobanda?”.

Insa Doha Bank, care de fapt este o banca de mana a doua in Qatar, avea sa se rezume doar la niste niste declaratii de presa pompoase, pentru ca in practica nu avea sa se intample mai nimic. Pana la urma ignoranta si criza economica au facut ca finatele islamice sa fie un subiect cu totul neglijat in Romania.

Deoarece aveam multe cunostinte solide despre lumea araba si despre islam si deoarece am studiat economia atat la licenta cat si la master, mi-am propus sa scriu prima carte in limba romana despre economia islamca.

A fost un drum anevoios pana la finalizarea cartii, iar dificultatile au aparut inca de la momentul procurarii materialelor bibliografice care erau rare, greu de gasit pe internet si evident inexistente in limba romana.

Munca mi-a fost usurata de domnul Costel Nistor, fostul decan al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Dunarea de Jos din Galati. Dumnealui a acceptat sa coordoneze lucrarea de disertatie intitulata “Particularitati ale Economiei Islamice”. Acea lucrare de diseratie avea sa devina mai tarziu parte din cartea “Introducere in Economia Islamica”.

Dupa ce am petrecut mai bine de un an in Iordania, invatand limba araba, m-am intors in Romania si in cele din urma am finalizat si am publicat cartea “Introducere in Economia Islamica”.

Sper ca aceasta carte sa fie un ghid pentru orice vorbitor de limba romana care doreste sa studieze economia islamica si implicit finantele islamice.

 

Autorul